Jó szerencsét! A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeumának honlapja!

    Hagyományok 

Főoldal Fel 50 ÉV Fotógaléria Fazola Fesztivál

 

Főoldal
Fel
Selmeci hagyományok

 

 

 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeuma a selmecbányai hagyományok ápolása mellett vezető szerepet játszik a diósgyőri kohászat múltjához kötődő tradíciók gondozásában.
A Fazola-kultusz ápolójaként elsősorban a diósgyőr-hámori vasgyár alapítója, Fazola Henrik és fejlesztője, Fazola Frigyes jelentőségének, munkásságának megismertetését tekinti céljának. Az elmúlt években komoly partnerre talált a Miskolci Rotary Club vezetőiben, akik kezdeményezték és szervezték Fazola Henrik díszsírhelyének és Fazola Frigyes emlékoszlopának felavatását.

A múzeum gondozza az említett emlékhelyek mellett Fazola Henrik feleségének sírhelyét is. Szorgalmazza a múzeum a diósgyőri kohászat más, kiemelkedő egyéniségeinek szélesebb körű megismertetését.
A Kohászati Múzeum folyamatosan gyűjti a kohászat szellemi örökségét (szokások, hagyományok, anekdoták, stb.), igyekszik megfelelő módon megőrizni és bemutatni.

A Fazola Feszitvál fő támogatói:


Miskolc M. J. Város Önkormányzata

- Kohászati Ágazati Párbeszéd Bizottság

 

 

 

 

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kohászati Múzeuma          Tel: (+36)46/379-375          E-mail: kohmuz@kohmuz.t-online.hu

 

 

 

A múzeum fenntartója az

 

                                               Utolsó módosítás dátuma: 2013.12.04. 11:55